بررسی پرونده کنکور؛
بهنظر میرسد گره کور برگزاری کنکور برای داوطلبان نظام قدیم قصد بازشدن ندارد! مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در گزارشی که اخیراً منتشر شده پیشنهاد داده در کنکور ۱۴۰۰ دو نوع سوال برای نظام جدید و نظام قدیم متوسطه طراحی شود.
در گفتگو با کارشناسارشد روانشناسی کودک مطرح شد؛
صدیقه بزازان گفت: نکته دیگری که برای بازیابی انگیزه در فرزندمان در نظر داشته باشیم، ریشهیابی و یافتن علت اصلی بیانگیزگی و مقاومت و برطرفکردن آنهاست؛ وجود دوستانی که انگیزه کافی برای درسخواندن ندارند، مقایسه و سرزنش از سوی خانواده و حتی تغییرات هورمونی و دغدغههای دوران نوجوانی از جمله عواملی هستند که میتوانند عامل بیانگیزگی تحصیلی شوند.
یک مشاور خانواده:
یک مشاور خانواده گفت: کودک و نوجوان ذاتاً کنجکاو بوده و به دنبال اطلاعات و دسترسیهای بیشتر هستند از این رو خانوادهها باید با برنامه آموزشی و ساعات استفاده فرزندان کودکان همراه باشند و آنها را رها نکنند.
یک جامعهشناس:
یک جامعهشناس گفت: اگر آموزشوپرورش نرمافزاری میسازد باید کارآمد باشد و موجب نشود که جوانان با مهاجرت به نرمافزارهای خارجی هویت خود را فراموش کنند، آموزش و پرورش باید نرمافزاری بسازد که ریشه ایرانی داشته باشد.
بررسی و تبیین یک عامل مهم در اصلاح و پیشرفت جامعه؛
«انضباط اجتماعى» مفهوم بسیار گسترده و عمیقی است. یعنى افراد در همه فعالیتهای اجتماعى مراقب باشند در چارچوب قانون، شرع، عقل و مقررات عرفى حرکت کنند تا هیچ تخلفى از آنان سر نزند. از این رو انضباط اجتماعی از درون مایههای مهم فرهنگ اصیل اسلامی و انقلابی به شمار میآید. انضباط اجتماعی، برخلاف وجدان که غالباً فردی است و در حیطه مسائل شخصی مطرح میشود، عمدتاً در رفتارهایی مورد تأکید قرار میگیرد که با اجتماع سر و کار دارد
در گفتگو با دکتر علیاصغر سلطانی مطرح شد؛
توانایی نوشتن خصوصا در مقاطع تحصیلی بالاتر بسیار مهم و ضروری است، ولی به دلایل مختلف این امر -آنطور که باید- جدی گرفته نشده است. اساسا مهارتهای یادگیری زبان، چه زبان مادری چه زبان خارجی، را میتوان به دو دسته مهارتهای دریافتی (شنیدن و خواندن) و مهارتهای تولیدی (سخن گفتن و نوشتن) تقسیم کرد.
تأملی در دلایل کمرنگ شدن یک اصل مهم در زندگی اجتماعی؛
همین که شما در مقابل کمکاری و سهلانگاری کارمندی حرف از وجدان کاری میزنید و بلافاصله پاسخ میشنوید کهای آقا! وجدان کاری کیلویی چند؟... نشان از آن دارد که چنین مؤلفههایی- حداقل در حیطه رفتار- در میان آحاد مردم جا باز نکردهاند. البته اینکه چرا ما به این گرفتاری مبتلا شدهایم نیز حکایت دیگری دارد. جامعه باید چنین رفتاری را پس بزند که در بسیاری از اوقات این اتفاق نمیافتد. سیستم باید با نظارت مستقیم و غیرمستقیم خود چنین آدمی را کنار بزند که این اتفاق بر فرض وقوع چنان کند و ناقص رخ میدهد که گویا اصلاً نظارتی وجود ندارد
تا زمانی که باورهایت را تغییر ندهی همین آش و همین کاسه است،
این فقط «منیت بشری» و غرور ماست که سعی دارد روی واقعیت فعلی ما و عدم امکان تغییر متمرکز شود. به آن توجه نکنید! باورهای جدید را در تمام طول روز به خود بگویید و تکرار کنید، چون وقتی ایده یا فکری بهقدر کافی شنیده و احساس شود، به درون «ذهن ناخودآگاه» شما فرو میرود و زمانی که این باورهای جدید در «ذهن ناخودآگاه» ما مستقر شوند، بازی آن روشن شده و ادامه مییابد!
تغییر ناگهانی نظام آموزشی محقق میشود؟
آمارها از کاهش پاسخ کنکوریها به سوالات عمومی خبر میدهند؛ آیا این زنگ خطری برای کاهش سواد دانشآموزان است؟
کارشناس حوزه آموزش و پرورش مطرح کرد؛
محمدرضا نیکنژاد گفت: برعکس آنچه که میگویند ارتباط آنلاین دانشآموزان فراهم شده است؛ اما این در حالی است امکان آموزش برخط و آنلاین وجود ندارد و تنها ارتباط معلم این گونه است که تمامی دانش آموزان میتوانند در کلاس حاضر باشند و تکالیف و پیامها را به صورت آفلاین نمایش دهند.