پایگاه تحلیلی سدید

جامعه و اقتصاد - بهداشت و سلامت
از کرونا هم کشنده‌تر!
بحران تنهایی و انزوای اجتماعی در جامعه آمریکا به قلم کلی مارش؛
تنهایی و انزوای اجتماعی در آمریکا بسیار گسترده است. یک نظرسنجی در سال ۲۰۲۱ نشان می‌دهد که تقریباً از هر ۶ آمریکایی، ۱ نفر احساس تنهایی یا انزوا داشته است و مطابق با همین نظرسنجی، افراد جوان تقریباً دو برابر بیشتر از افراد بالای ۶۵ سال احساس تنهایی یا انزوا داشتند.
کودکان غرق شوند تا شنا یاد بگیرند!
برگی دیگر از انحطاط تمدن غرب؛
این مطلب که دستورالعمل مربوط به کودکان داده شده تا خشم دولت‌ها و رسانه‌های غربی را برانگیزد، حکایت از آن دارد که تاکنون در برخورد با احکام سازمان بهداشت جهانی چقدر سهل‌انگارانه عمل شده است. اکنون برای نتیجه‌گیری زود است؛ اما انفجار «آموزش جنسی» که اخیراً کودکان را هدف قرار داده است، مانند «ساعت‌های داستان درگ کوئین»، ترویج بی‌رحمانه دوجنس‌گرایی و گسترش مهدهای کودک که به‌شدت سیاسی شده‌اند، لزوماً نتیجه چنین مداخله‌ای است؛ اما این طور به نظر می‌رسد که سازمان بهداشت جهانی و سایر سازمان‌های مشابه، حداقل بخش قابل‌توجهی از آن را تشکیل می‌دهند.
اصلاح اقتصادی باید از بدنه نظام آغاز شود
سیاستگذاری اقتصادی و سلامت روان در گفتار فرشاد مومنی/ بخش دوم؛
کتاب «ریشه‌های انقلاب ایران» نوشته «نیکی کدی» می‌گوید که رضاشاه به صورت آشکار به طور متوسط حدود ۲۵ درصد کل هزینه‌هایش را صرف امور نظامی و بصورت پنهان‌کارانه نزدیک به ۵۰ درصد را. او بیست سال این کار را انجام داد و به مردمش پشت کرد و سمت نظامی‌گری رفت و آن نظامی‌هایی که از مردم جدا افتاده بودند ۴۸ ساعت نتوانستند از مرز‌های ایران دفاع کنند.
سیاستِ سالم؛ روانِ سالم می‌سازد
سیاست‌گذاری اقتصادی و سلامت روان در گفتار دکتر فرشاد مؤمنی؛ بخش اول؛
سلامت جسمی و روحی انسان‌ها حداکثر ۲۵ درصدش در اختیار پزشک‌ها است، ۷۵ درصد به شرایط سیاسی، اقتصادی و اجتماعی مربوط می‌شود؛ بنابراین اگر ما به سلامت روان و سلامت جسم و جان مردممان اهمیت می‌دهیم و اگر می‌خواهیم جامعه‌مان بانشاط، امیدوار و رو به توسعه باشد باید بررسی کنیم که چه چیزی از نظر اجتماعی همه افراد را به هم می‌ریزد. اقتصادشناسان بزرگ توسعه مانند روان‌شناسان بزرگی که در زمینه مسائل توسعه کارکرده‌اند و جامعه‌شناسان و متخصصان علوم سیاسی که از دریچه تحلیل‌های سطح توسعه به مسائل نگاه کرده‌اند، می‌گویند که هیچ‌چیز به‌اندازه شوک‌درمانی جامعه را به سمت ناهنجار و بی‌هنجار شدن نمی‌کشاند.
فقر موجب بیماری بشر است
تأثیر عدالت در سلامت و نقش نابرابری‌های ناموجه در نابسامانی‌های جسمی بشر در گفتار واعظ مهدوی؛
برخی از محققین نشان دادند که افراد هنگامی که در معرض کمبود دراز مدت قرار دارند، تصمیم گیری‌های آن‌ها نابهینه می‌شود. همانطور که در این تحقیقات بیان شده، کارگران در نیمه‌ی اول ماه که حقوق دریافت کردند، تصمیماتشان عاقلانه‌تر است تا در آخر ماه. یعنی استرس ناشی از نداشتن، در همین مقاطع زمانی، آثار خودش را باقی می‌گذارد.
نقطه شروع خشم اجتماعی امروز، رسانه است
بررسی شرایط تاب‌آوری اجتماعی در گفتگو با مرضیه ابراهیمی؛
برخی از خشونت‌هایی که در جامعه دیده می‌شود هیجانی و در لحظه بوده، اما قسمت اعظم آن فرآیند است و ما اگر بخواهیم همین خشم را مدیریت کنیم ابتدا باید توجه کنیم این خشم در چه فرآیندی شکل‌گرفته. در مدرسه و خانواده چه رخ‌داده و منشأ این خشم از کجاست یا در رسانه چه شده، در بازی‌های مجازی چه آموزشی از خشونت به بچه‌ها القاشده و مواردی ازاین‌دست که نیازمند رصد همیشگی است؛ بنابراین قطعاً می‌توان این مسائل را مدیریت کرد.
ثروت با روح شما چه می‌کند؟
مروری بر تاثیرات دارایی نامتعارف بر شخصیت و روان افراد؛
شواهد بسیار حاکی از آن است که پول، بالاتر از مقدار معینی، قدرت زیادی در خرید شادی و تامین حد بالاتری از خوشحالی را ندارد، با این حال، افراد بسیار ثروتمند همچنان بر این باورند که ثروت بیشتر میتواند آن‌ها را خوشحال‌تر کند و معتقدند: شادی از پولی حاصل می‌شود که هنوز ندارند و باید آن را کسب کنند.
مهم‌ترین انگیزه‌های نگهداری از حیوان خانگی
بررسی علل و انگیزه‌های رواج نگهداری از حیوانات خانگی در جامعه ایران؛
علیرغم سبک متفاوت زندگی و وجود تفاوت‌های فرهنگی و دستورات دینی و فقهی، در سال‌های اخیر، شاهد افزایش روزافزون تمایل به نگهداری از حیوان خانگی بوده‌ایم. تحقیقات نشان داده است که ۸۵ درصدِ افرادی که از حیوانات خانگی نگهداری می‌کنند آن‌ها را یکی از اعضای خانواده خود می‌دانند. خانواده کوچک‌ترین و مهم‌ترین نهاد اجتماعی-فرهنگی و سنگ بنای جامعه و نظام فرهنگی-اجتماعی محسوب می‌شود و هرگونه تغییر در آن باعث ایجاد تغییراتی در سایر نهادها و ساختارهای اجتماعی خواهد شد. در این گزارش درک فهم چرایی تغییر کنش‌های اجتماعی و فرهنگی در نسبت با مسئله حیوانات خانگی انگیزه‌های نگهداری از آن‌ها موردبحث قرارگرفته است.
کرونا بهم ریختگی‌های هویتی «جوانان» را تشدید کرد
بررسی بار روانی تحمیل‌شده در اثر پاندمی کرونا بر خانواده و جامعه در گفتگو با امان‌الله قرائی مقدم؛
افراد در کلان‌شهر‌ها به سمت فرد بی‌شناسنامه و بی‌هویت رفته‌اند؛ منظور شناسنامه کاغذی نیست! فرد در شهر بزرگ کسی را نمی‌شناسد و به دلیل این بهم ریختگی هویتی، می‌بینیم دختر نوجوان در اصفهان قمه می‌کشد. چنان فروریختگی به وجود آمده و چنان روح و روان افراد را آزرده کرده که این اتفاقات را شاهد هستیم.

بحران ازدواج مهم‌تر از کاهش نرخ فرزندآوری!

مقاومت فرهنگی در مواجهه با جهانی‌سازی در سطح اقوام ما جاری است

قلمرو انسانی و جغرافیایی وسیع نوروز

تصویر ایران معاصر، تصویری منسجم است؟!

کار‌های زائدی که کمکی نمی‌کند را حذف کنید

به دنبال «حفظ حکمرانی مجازی بدون رقیب»

یک قدرت جدید و باورنکردنی

ایران؛ عرصه رقابت استعمارگران!

طنزپرداز یعنی نامه‌رسان اجتماعی

دوران بی خدایی انسان تمام شده است

چهارشنبه سوری نکوداشت پیروزی نور بر تاریکی

سرمایه‌داری برای خنثی‌کردن دیگران به خرده‌فرهنگ‌ها اجازه هویت‌یابی می‌دهد

اسلام و عید نوروز به روایت منابع

خنجر یمنی روی گلوی استعمار!

موانع جهانی‌شدن ادبیات دفاع مقدس

رویکرد نمایشی در سیستم «سنجش» نظام آموزشی کشور!

مسلمانان در این زمینه عقب‌نشینی نمی‌کنند

یهود، مشکل اروپا بود

بلای قرن جدید!

ترجمه چالش هویتی امروز ادبیات ماست

آپارتاید باید از بین برود

«آرون بوشنل» خود را برای «آزادی فلسطین» فدا کرد

سیاست‌گذاری مهاجرت، یک معضل جهانی است

فاجعه و بحران انسانی در قلب مسیحیت مترقی!

اسلام و ایران در تعامل با یکدیگر انسجام اجتماعی را رقم می‌زنند

بازگشت شما حق است، بدون تردید

بودن اسرائیل یعنی باید بقیه نباشند!

هدف ارزشیابی باید اصلاح باشد نه مچ‌گیری

مجموعه پوستر انقلاب

جوان‌های عزیز، عاشق شوید!