پایگاه تحلیلی سدید

دین و اندیشه - فرق و ادیان
اخلاق در محاق
تحلیلی بر انگیزه‌های تشکیلاتی فرقه بهائیت در ترویج اباحه‌گری؛
بهائیت با همه آنچه در طول تاریخ نه‌چندان طولانی با خود به یدک می‌کشد امروزه یک فرقه متشکل و کاملاً سیاسی با اهداف تعیین‌شده از طرف شورای تصمیم‌گیری (بیت العدل) است که در قامت یک آئین و مذهب و با رویکردی به‌ظاهر فرهنگی-اجتماعی در کشور‌های مختلف بخصوص در حوزه خاورمیانه و ایران به فعالیت می‌پردازد.
با علی سازش نکنید!
زندگی سیاسی در اجتماعِ علوی به روایت استاد مصطفی دلشاد تهرانی؛
على (ع) حکومت خود را با صراحت و صداقت آغاز کرد و تا انجام، بر این امر پایدار ماند و بدانچه با مردم قرار گذاشته بود عمل کرد. از جمله او معتقد بود که همه چیز حکومت باید بر مردم آشکار باشد، جز اسرار جنگ، آن هم به طور موقت، تا زمان آشکار شدنش برسد؛ و این که حکومت نباید هیچ‌گونه ناراستى با مردم بنماید، هر چند که در تنگنا قرار گیرد.
قرآن منهای اهل بیت به علاوه مدرنیته
تبارشناسی قرآنیون در تاریخ معاصر ایران؛
قرآنیون چه نسبت تاریخی با رنسانس در اروپا و تحولات فکری ایران و جهان اسلامی داشته و آیا متأثر از حاکمیت پارادایم پوزیتیویسمی بوده‌اند؟
بر دامان سقوط!
مروری بر تاریخچه فعالیت مسیحیت تبشیری در ایران؛
ترویج مسیحیت تبشیری پس از انقلاب به‌ویژه در چند سال اخیر که فعالیت خود را شدت بخشیده، رویکردی متفاوت از گذشته و کاملاً حرکتی سیاسی و امنیتی دارد که توجه دقیق و هوشیاری مراکز امنیتی کشور را در این خصوص می‌طلبد. مسیحیت تبشیری امروز جنبه‌های تازه‌ای به خود دیده که شاید پیش‌ازاین و در ابتدای راه، چنین اهدافی را در ذهن نمی‌پرورانده است!
وکیل مدافع «پزشک احمدی» در ردای پیامبری
آغاز و انجام «احمد کسروی» در گفتگو با «قاسم تبریزی»؛
ادعای پیغمبری که کسروی کرد موضوع مهمی درباره او است، اما وقتی که کتاب «شیعه‌گری» را علیه تشیع نوشت عده‌ای شکایت کردند و او کتاب «بخوانید و داوری کنید» را نوشت و در آن عنوان کرد که برخی می‌گویند من ادعای پیامبری کرده‌ام.
از قرآن گرایی تا ادعای پیامبری!
بررسی نسبت مدرنیسم، سلفی گری و وهابی‌گری با روشنفکران ایرانی؛
شریعت سنگلجی و سیداحمد کسروی از شاخص‌ترین داعیه‌داران جریان اصلاح دینی در دوره پهلوی اول بودند. در این متن به بررسی اجمالی اندیشه‌های این شخصیت پرداخته می‌شود.
حکومت محمدرضا پهلوی در سایه تشکیلات بهائیت
نقش بهائیت در ساختار قدرت پهلوی دوم؛
حضور مهره‌های فعال و مؤثر بهائیت در قسمت‌های مختلف سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، نظامی و فرهنگی نشان‌دهنده عمق نفوذ این جریان استعماری در دوران حکومت پهلوی است؛ به عنوان مثال «تیمسارعبدالکریم ایادی»، از عناصرکلیدی و مهم تشکیلات بهائیت دردوران پهلوی، پزشک مخصوص شاه و با نفوذترین فرد دربار بود. حبیب‌الله عین‌الملک یکی دیگر از مهره‌های فعال و مؤثر بهائیت در سیستم حکومت پهلوی بود.
هم آوردی بهائیت و نهضت امام خمینی (ره)
بررسی نقش و عملکرد بهائیان در دوران پهلوی دوم؛
نقش و عملکرد بهائیان در دوران پهلوی دوم در ساختار حکومت چه بود؟ امام خمینی (ره) با آغاز نهضت خود چگونه به مبارزه با حکومت پهلوی و نفوذ و قدرت تشکیلات بهائیت و هوشیار کردن مردم در این زمینه پرداخت؟ این یادداشت در صدد پاسخگویی به این پرسش است.
کندالینی، راز مگوی یوگا
با بیداری کندالینی تا چه میزان آشنا هستیم؟
«ساچی داناندا» در کتاب «هاتایوگا» توضیح می‌دهد که هنگام تمرین‌های تنفسی «پرانایاما» با احتیاط عمل کنید، زیرا این تمرین بسیار خطرناک است مثل این که دارید با افعی بازی می‌کنید. خطرناک بودن یوگا دقیقا به بیداری کندالینی مربوط میشود و همان نیرویی که انتظار داریم برای ما سلامتی، آرامش و ذهنی نیرومند را به ارمغان آورد.
تئوریسین خشونت
علی محمد باب و پیروانش با مخالفین خود چه می‌کردند؟
در ابتدای شکل‌گیری فرقه، مواجهه باببیان و مخالفینشان همواره پرتنش و خونین بوده است. در این مقطع همواره بابیان دست به شورش مسلحانه زده‌اند. ممکن است گفته شود که، بابیان، تنها از جان خود دفاع می‌کردند و این، مخالفان آنان (اعم از دولت و ملت ایران) بودند که پاپیچ ایشان می‌شدند؛ و الا اگر تعرّض دیگران به آن‌ها نبود حادثه و آشوبی پیش نمی‌آمد.

بحران ازدواج مهم‌تر از کاهش نرخ فرزندآوری!

مقاومت فرهنگی در مواجهه با جهانی‌سازی در سطح اقوام ما جاری است

قلمرو انسانی و جغرافیایی وسیع نوروز

تصویر ایران معاصر، تصویری منسجم است؟!

کار‌های زائدی که کمکی نمی‌کند را حذف کنید

به دنبال «حفظ حکمرانی مجازی بدون رقیب»

یک قدرت جدید و باورنکردنی

ایران؛ عرصه رقابت استعمارگران!

طنزپرداز یعنی نامه‌رسان اجتماعی

دوران بی خدایی انسان تمام شده است

چهارشنبه سوری نکوداشت پیروزی نور بر تاریکی

سرمایه‌داری برای خنثی‌کردن دیگران به خرده‌فرهنگ‌ها اجازه هویت‌یابی می‌دهد

اسلام و عید نوروز به روایت منابع

خنجر یمنی روی گلوی استعمار!

موانع جهانی‌شدن ادبیات دفاع مقدس

رویکرد نمایشی در سیستم «سنجش» نظام آموزشی کشور!

مسلمانان در این زمینه عقب‌نشینی نمی‌کنند

یهود، مشکل اروپا بود

بلای قرن جدید!

ترجمه چالش هویتی امروز ادبیات ماست

آپارتاید باید از بین برود

«آرون بوشنل» خود را برای «آزادی فلسطین» فدا کرد