جامعه و اقتصاد
مقاومت فرهنگی در مواجهه با جهانی‌سازی در سطح اقوام ما جاری است
مروری بر نسبت جهانی‌شدن و مسئله اقوام ایرانی در گفتگو با عباس اسدی؛

مقاومت فرهنگی در مواجهه با جهانی‌سازی در سطح اقوام ما جاری است

در جامعه ایران که ارتباطات میان‌فردی بسیار قوی است گاهی اوقات این ارتباطات می‌تواند در برابر جهانی‌سازی به‌مثابه ترمز عمل کند. برای مثال شما همجنس‌بازی، ازدواج سفید، فرهنگ پت و... را نگاه کنید، چنین اموری در جوامع سنتی به‌راحتی رخ نمی‌دهد. این‌ها برخی از تجلیات جهانی‌سازی است.
یک قدرت جدید و باورنکردنی
تحلیلی از نقش‌آفرینی جدید انصارالله یمن در خاورمیانه به قلم مرتضی حسین؛

یک قدرت جدید و باورنکردنی

حوثی‌ها در یمن به عنوان یک بازیگر قدرتمند، کاملاً دور از انتظار و باورنکردنی ظاهر شدند. آنها با موفقیت توانستند کشتیرانی جهانی را در حمایت از فلسطینی‌ها در غزه مختل کنند. اعمال فشار حوثی‌ها بر مسیر مهم و حیاتی تجارت بین‌المللی در حال حاضر اقتصاد جهانی را تحت‌تأثیر قرار داده است و شرکت‌های کشتیرانی، وحشت‌زده کشتی‌ها را به سمت مسیرهای پرهزینه‌تری منحرف کرده‌اند.
سرمایه‌داری برای خنثی‌کردن دیگران به خرده‌فرهنگ‌ها اجازه هویت‌یابی می‌دهد
بررسی نسبت جهانی‌شدن و مسئله اقوام ایرانی در گفتگو با مجید سلیمانی؛

سرمایه‌داری برای خنثی‌کردن دیگران به خرده‌فرهنگ‌ها اجازه هویت‌یابی می‌دهد

جهانی‌شدن تنها به تقویت پوسته و ظاهر اقوام کمک کرده است، در غیر این صورت محتوای آنها به نفع طبقه متوسط مدرن شهری تهی شده است. یعنی شما بر موضوع لباس اقوام، رقص‌های محلی، موسیقی، زبان و... تمرکز دارید و به تقویت آنان کمک می‌کنید، اما محتوای فرهنگ که عبارت بود از شیوه زیست، روابط اجتماعی و نوع نگاه آنان به عالم را تغییر داده‌اید.
خنجر یمنی روی گلوی استعمار!
«چگونه یمن همه چیز را تغییر داد؟» به قلم پپه اسکوبار؛

خنجر یمنی روی گلوی استعمار!

حرکت یمن در صفحه شطرنج جهانی، وضعیت ژئوپلیتیکی جهان را به هم ریخته و چیزی فراتر از اثر مستقیم بر کشتیرانی جهانی، زنجیره‌های تأمین و جنگ کریدورهای اقتصادی را به دنبال داشته است. اقدام یمن در بستن تنگه باب المندب بر روی کشتی‌های دولت‌های حامی اسرائیل به تحقیر هژمونی قدرت آمریکا منجر شده است.
رویکرد نمایشی در سیستم «سنجش» نظام آموزشی کشور!
بررسی سازوکار نظام سنجش و ارزشیابی کتب دینی در میزگردی با حضور فعالان عرصه ارزشیابی/ بخش اول؛

رویکرد نمایشی در سیستم «سنجش» نظام آموزشی کشور!

ما درباره مسیر صحیح سنجش در نظام تعلیم‌وتربیت کاملاً در اشتباه هستیم و همه چیز را خلاصه در نمره کردیم و نمره را نیز به‌عنوان وسیله تهدید، تحقیر، تنبیه و تشویق قراردادیم که این روال درستی نیست. وقتی همه چیز نمره شد، قاعدتاً شو بازی نیز زیاد می‌شود، آن هم در سیستم فرهنگی و آموزشی که در نظر داریم همه چیز را خوب جلوه دهیم و خطایی و اشتباهی نباشد و چنانچه فردی دچار اشتباه شد، مورد مؤاخذه قرار می‌گیرد.
مسلمانان در این زمینه عقب‌نشینی نمی‌کنند
نگرانی خانواده‌های مسلمان آمریکایی از آموزش همجنس‌بازی در مدارس به قلم یاسر قاضی؛

مسلمانان در این زمینه عقب‌نشینی نمی‌کنند

نگرانی خانواده‌های مسلمان در آمریکا قابل‌درک است؛ چرا که در برخی از مدارس به کودکان سه‌ساله آموزش می‌دهند که همجنس‌گرایی و تغییر جنسیت مسائلی کاملاً عادی هستند. مسلمانان برای همراهی با جریانات سیاسی در آمریکا نباید از اصول اساسی ارزشی خود که ریشه در آموزه‌های اسلامی دارد عقب‌نشینی کنند.
یهود، مشکل اروپا بود
الزامات فهم آمریکا، اسرائیل و آنچه این روزها در منطقه جاری است در گفتگو با احمد زیدآبادی/ بخش دوم؛

یهود، مشکل اروپا بود

وقتی اسرائیل ساخته شد، حکومتی بسیار متنوع و متکثر شکل گرفت. این یهودیان فقط در یهودی بودن به معنای قومی با هم مشترک بودند؛ از همجنسبازان گرفته تا مذهبی‌های اولترا ارتدکس که خوردن گوشت خوک و کار در روز شنبه را کفر می‌دانند، از چپ کمونیست تا لیبرال سرمایه داری و ... هم باید در این مجموعه کنار هم زندگی می‌کردند. یکی در کیبوتص زندگی می‌کند و دیگری سرمایه‌دار بزرگی است که علاقه دارد در محلات اعیانی ساکن شود.
بلای قرن جدید!
پایان شبکه‌های اجتماعی به روایت اکونومیست؛

بلای قرن جدید!

شبکه‌های اجتماعی تقریباً نیمی از زمانی که صرف استفاده از تلفن همراه می‌شود را به خود اختصاص داده‌اند که معادل بیش از یک‌چهارم ساعات بیداری کاربران است. ویژگی بارز رسانه‌های اجتماعی جدید این است که دیگر چندان اجتماعی نیستند. آنها محتوا را نه بر اساس ارتباطات اجتماعی، بلکه بر اساس علایق شخصی کاربران که در شبکه‌های اجتماعی جست‌وجو می‌کنند برای آنها طبقه‌بندی کرده و ارائه می‌دهند.
آپارتاید باید از بین برود
بررسی نسبت هویتی رژیم صهیونیستی با مفهوم آپارتاید در گفتگو با کوروش علیانی/ بخش دوم؛

آپارتاید باید از بین برود

شما باید متعهد باشید که سلاح ممنوعه استفاده نمی‌کنید. الگوی هوش مصنوعی که برای جنگ استفاده می‌کنید، این الگو نباید نقطه‌های تجمع کودکان را برای تو شناسایی کند. شما باید متعهد باشید که نسل‌کشی نکنید. شما باید متعهد باشید که اگر شورای امنیت در نسبت با تو قطعنامه‌ای تصویب کرد آن را نقض نکنید. بله از پنجاه عدد، چند مورد را نقض کن اما باقی را باید پایبند باشید. اینها تعهداتی هستند که یک State باید آن را بپذیرد.
«آرون بوشنل» خود را برای «آزادی فلسطین» فدا کرد
هدفی که نباید فراموش شود به قلم «کلی هیز»؛

«آرون بوشنل» خود را برای «آزادی فلسطین» فدا کرد

خودسوزی «بوشنل»، داستان یکی از اعضای نیرو‌های مسلح ایالات متحده است که مرگ را بر مشارکت در نسل‌کشی ترجیح داد. این روایتی است که بسیاری در آمریکا دوست دارند به فراموشی سپرده شود. «بوشنل» با پخش زنده مرگ خود، به ما این جرئت را داد تا شاهد نوعی از وحشت باشیم که ایالات متحده در غزه ایجاد کرده است؛ جایی که بیش از ۲۹۰۰۰ فلسطینی توسط ارتش اسرائیل سلاخی شده‌اند. «بوشنل» مُرد تا خود را از آن خشونت جدا کند و ما را مجبور به روبه‌روشدن با آن کند. او گفت: «این چیزی است که طبقه حاکم ما تصمیم گرفته است عادی باشد.»
۲