به گزارش فرهنگ سدید، بیست و دومین نشست شنبه‌های انقلاب با موضوع دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه گردشگری و زیارت به همت جنبش مردمی پاسداشت چهل سال انقلاب اسلامی در حسینیه جماران برگزار شد. در این نشست چهره‌هایی چون سعید اوحدی رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران، محمدحسین ایمانی خوشخو، رئیس انجمن علمی گردشگری ایران، محمداکبری  مدیرکل مطالعات و آموزش معاونت گردشگری سازمان میراث فرهنگی، منوچهر جهانیان رئیس دانشکده گردشگری دانشگاه علم و فرهنگ، سردار نادر ادیبی دبیر ستاد مرکزی راهیان نور کشور، شهاب طلایی مدیر گروه گردشگری پژوهشکده حکمت و دیگر کارشناسان این حوزه حضور داشتند.

انقلاب اسلامی، گردشگری را از یک کالای لوکس به کالای ضروری مبدل کرد

خوشخو: پیش از انقلاب، نگاه گردشگران به ایران از بالا به پایین بود/ اوحدی: گردشگری سلامت دستاورد مهم انقلاب اسلامی است/ گردشگری فرهنگی اولین بار در جهان بعد از انقلاب ایجاد شد/ ادیبی: حضور سالانه 6 میلیون زائر در اردوهای راهیان نور/ اکبری: دفاتر خدمات مسافرتی نسبت به قبل از انقلاب 2600 برابر شده است/ طلایی: جمهوری اسلامی صنعت توریسم را از یک هدف لذت جویانه به سمت فرهنگ و تعالی بخشی سوق داد

در ابتدای این نشست، محمدحسین ایمانی خوشخو، رئیس انجمن علمی گردشگری ایران در سخنانی با اشاره به اینکه گردشگری اصلی ترین محور توسعه در کشورها محسوب می شود، اظهارداشت: این صنعت حتی در کشورهایی که از لحاظ منابع مالی غنی هستند نیز مورد توجه و اهمیت است.

وی گفت: پیروزی انقلاب اسلامی در سال 57، دنیا را تشنه و منتظر مشاهده روی دادن اتفاقات جدید در این کشور کرد زیرا کشوری که کاملا تحت سلطه بیگانگان بود، برنامه ریزی هایش توسط آنان انجام می گرفت و متولیانش اراده ای از خود نداشتند، قرار بود با نفس روحانی امام خمینی(ره) برگ تازه ای را رقم بزند.

ایمانی خوشخو ادامه داد: انقلاب اسلامی دستاوردهای بسیاری داشت که یکی از آنها خروج کشور از یوق سلطه بیگانگان بود تا عزم جدی شکل گیرد و به عنوان کشوری تاثیرگذار در منطقه نقش آفرینی کند.

رئیس انجمن علمی گردشگری ایران با اشاره به گردشگری در آیینه انقلاب اسلامی گفت: پیش از انقلاب اسلامی، گردشگران خارجی، ایران را به عنوان یک کشور جهان سومی می شناختند و با نگاه از بالا به پایین و تحقیرآمیز به نظاره مناطق گردشگری ایران می آمدند اما امروز گردشگران خارجی محو عظمت دیداری انقلاب اسلامی و مظاهر فیزیکی کشور هستند.

وی گفت: اخیرا نخست وزیر انگلیس در بازدید از مترو تهران، این دستاورد انقلاب اسلامی را قابل قیاس با مترو کشور انگلستان و حتی زیباتر توصیف کرد.

ایمانی خوشخو تصریح کرد: سالانه حدود 5 میلیون گردشگر خارجی از ایران بازدید می کنند که اگر نقطه گذاری و اثرگذاری آن بررسی شود، برروی 30 میلیون نفر از مردم جهان تاثیرگذار خواهد بود زیرا این افراد در زمان ورود به کشور دارای یک دید هستند و در بازگشت دیدی متفاوت پیدا می کنند و بازتاب مثبتی از کشور به مردمان خود ارائه می دهند.

رئیس انجمن علمی گردشگری ایران اضافه کرد: گردشگران خارجی با حضور در ایران، کشوری مهم، روی پای خود ایستاده و مصمم به پیشرفت را مشاهده می کنند که این دستاوردی مهم برای انقلاب اسلامی محسوب می شود.

وی با اشاره به اینکه ایران مقصد گردشگران فرهنگی محسوب می شود، افزود: براساس معیارهای بین المللی سالانه 3 تا 4 میلیون گردشگر فرهنگی وارد ایران می شوند.

ایمانی خوشخو ادامه داد: این گزاره  که به دلیل وجود برخی محدودیت ها گردشگر وارد ایران نمی شود نادرست است زیرا گردشگر فرهنگی آموخته است که باید ارزش های رایج در کشور مقصد را رعایت کند.

رئیس انجمن علمی گردشگری ایران گفت: امروز علاقه مندان بسیاری در جهان برای بازدید از پیشرفت های ایران در عرصه های تکنولوژی، نانو، بیوتکنولوژی، پالایشگاه و ... وجود دارد که این زاییده انقلاب اسلامی است.

وی با بیان اینکه گردشگری پیش از انقلاب اسلامی یک کالای لوکس برای مردم محسوب می شد، افزود: در آن دوران فردی که از لحاظ مالی تمکن بالایی داشت به مسافرت می رفت اما امروزه با ایجاد یک تعطیلات اندک در روزهای هفته، جاده های کشور پر از مسافر و گردشگر داخلی می شود و گردشگری به یک کالای ضروری برای سبد مردم تبدیل شده است.

ایمانی خوشخو ادامه داد: این میزان گردشگر داخلی در هیچ کشوری در جهان نظیر ندارد که جاده ها و مراکز اقامتی کشور قادر به پاسخگویی نیستند و این ضعف مسئولان است.

رئیس انجمن علمی گردشگری ایران گفت: امروز کمتر خانواده ای در ایران وجود دارد که سالانه یک مرتبه به زیارت امام رضا(ع) نرود البته خانواده هایی که دارای مشکل هستند نیز با بسته های حمایتی راهی مشهد می شوند.

وی گفت: طبق فرمول های اقتصادی در حوزه گردشگری، کشور ما با وجود این میزان گردشگر داخلی نیازمند فروش نفت نباید باشد که اگر هنوز این مهم محقق نشده است به دلیل عدم هدایت منابع مالی این عرصه به مسیر صحیح است.

ایمانی خوشخو با اشاره به رشد گردشگران در 40 ساله انقلاب اسلامی گفت: مدل های مختلف گردشگری در کشور ایران رواج دارد که یکی از آنها گردشگری مذهبی است که البته در این زمینه هنوز تبلیغات مناسبی فرضا بر روی وجود مقبره 30 پیامبر در کشور نشده است که قطعا در عرصه گردشگری مذهبی می تواند بسیار مهم و تاثیرگذار باشد.

رئیس انجمن علمی گردشگری ایران با اشاره به اینکه گردشگری پزشکی امروز در کشور بسیار رواج دارد، افزود: بسیاری از بیمارستان های داخلی با توجه به استقبال خارجی ها نسبت به خدمات پزشکی ایران قادر به پاسخگویی به حجم بیماران نیستند که برای حل این موضوع باید مسئولان مختلف دست به دست یکدیگر دهند.

وی با بیان اینکه رواج گردشگری جنگ با عنوان راهیان نور در داخل کشور در دیگر مناطق جهان نظیر ندارد، گفت: این برنامه در داخل کشور با برنامه ریزی دقیق و جوشان در حال اجراست که حتی چندین تحقیق دانشگاهی در این عرصه نیز صورت گرفته است.

ایمانی خوشخو گفت: انقلاب اسلامی ارزش کاملی برای گردشگری قائل شد اما هنوز از ظرفیت کامل این عرصه استفاده نشده است که اگر صورت گرفته بود امروز شاهد این محدویت های مالی در کشور نبودیم.

رئیس انجمن علمی گردشگری ایران افزود: گردشگری تنها مولفه اقتصادی است که منابع خارجی مورد نیاز آن حداقل است و توزیع و تحصیل درآمد در آن همزمان است.

وی با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی، گردشکری را با معنویت همراه کرد، افزود: گردشگری دارای دو نگاه مادی و معنوی است که در بعد مادی از جمله کیفیت هتل و هواپیما و ...مدنظر است اما در نگاه معنوی، بعد روحانی و معنویت مدنظر قرار می گیرد زیرا خستگی موجب اقدام به سفر می شود.

ایمانی خوشخو همچنین اضافه کرد: سومین سمینار گردشگری و معنویت 23 مهرماه در قم برگزار می شود که دانشمندان مدعو در این سیمنار، نگاه جدیدی به گردشگری پیدا می‌کنند.

 رئیس انجمن علمی گردشگری ایران با اشاره به ظرفیت های جمهوری اسلامی در حوزه گردشگری افزود: ایران جزء 10 کشور برتر دنیا به لحاظ برخورداری از منابع تاریخی، فرهنگی و ... است اما این جایگاه کفایت لازم برای بهره برداری از منابع اقتصادی این حوزه را نمی‌دهد و باید برنامه ریزی لازم برای تبدیل آنان به محصول را داشته باشیم.

وی با اشاره به اینکه آیین ها جزء منابع اصلی گردشگری محسوب می شوند، گفت: آیین های زیبای عزاداری امام حسین(ع) در مناطق مختلف ایران به عنوان یکی از منابع مهم گردشگری محسوب می شوند که در سالهای اخیر ظرفیت هایی برای بازدید گردشگران از این آیین ها فراهم شده است که باید جدی تر گرفته شود.

ایمانی خوشخو خاطرنشان کرد: ایران از لحاظ منابع گردشگری غنی و در زمینه تقاضا نیز با استقبال گردشگران مواجه است و در بخش عرضه نیز اقدامات خوبی درحال شکل گیری است که اگر این مولفه های صحیح مدیریت شود، می تواند زمینه اشتغال و کسب درآمد را در کشور ایجاد کند که بوم گردی یکی از نمونه های عینی آن محسوب می‌شود.

 

گردشگری سلامت دستاورد مهم انقلاب اسلامی است

خوشخو: پیش از انقلاب، نگاه گردشگران به ایران از بالا به پایین بود/ اوحدی: گردشگری سلامت دستاورد مهم انقلاب اسلامی است/ گردشگری فرهنگی اولین بار در جهان بعد از انقلاب ایجاد شد/ ادیبی: حضور سالانه 6 میلیون زائر در اردوهای راهیان نور/ اکبری: دفاتر خدمات مسافرتی نسبت به قبل از انقلاب 2600 برابر شده است/ طلایی: جمهوری اسلامی صنعت توریسم را از یک هدف لذت جویانه به سمت فرهنگ و تعالی بخشی سوق داد

در ادامه این نشست سعید اوحدی رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران و رئیس سابق سازمان حج و زیارت طی سخنانی اظهار کرد: سازمان بین‌المللی unwto آمار متقن خود را از حدود 15 سال پیش بر اساس شاخص‌های TSA با عنوان اقتصاد گردشگری قرارداد. بر این اساس صنعت گردشگری به‌عنوان سومین صنعت درآمدزا شناخته می‌شود و 1500 میلیارد دلار گردش مالی دارد.

وی ادامه داد: حدود 10 درصد از آمار GDP دنیا برای صنعت گردشگری است.

رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران با اشاره به سخنان مقام معظم رهبری در شروع سال 97 گفت: رهبر انقلاب گردشگری را کم رحمت‌ترین صنایعی دانستند که باید به آن توجه ویژه کرد و فرمودند که باید 20 میلیون گردشگر در سال داشته باشم. این فرمایشات نشان از اهمیت و ظرفیت موجود این صنعت است.

وی در بیان شاخص‌های جهانی صنعت گردشگری ایران گفت: ایران جزو 10 کشور اول دنیا به لحاظ داشته‌ها و ظرفیت گردشگری است و در خصوص جاذبه‌های طبیعی ایران جزو 5 کشور برتر دنیا است.

اوحدی افزود: ایران در تنوع صنایع‌دستی، تنوع اقوام و کیفیت صنایع‌دستی جزو 7 تا10 کشور برتر دنیا قرار دارد و این موضوع حاصل توجه جمهوری اسلامی ایران به این حوزه است.

کارشناس حوزه گردشگری با اشاره به اینکه نیروی انسانی مهم‌ترین ثروت گردشگری است، گفت: در نظرسنجی که بین مسافران بین‌المللی صورت گرفت، تقریباً هیچ‌ فردی از مهمان‌نوازی ایرانیان نقد نداشته است و این موضوع غیرقابل‌انکاری است.

رئیس سابق سازمان حج و زیارت گفت: رتبه ایران در خصوص شاخص‌های رقابت‌پذیری ( محیطی، سلامت، امنیت، زیرساخت، اهمیت به صنعت گردشگری و...) بسیار خوب است. به‌عنوان نمونه رتبه امنیت گردشگری در ترکیه 109و روسیه 119 است درحالی‌که رتبه ایران در بین 50 تا 60 قرار دارد باوجوداینکه این رتبه نیز دستخوش ایران هراسی بوده است.

ساخت هتل پس از انقلاب رشد 400 درصدی داشته است

رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران با اشاره به اینکه زیرساخت ها در حوزه گردشگری بسیار زیاد بوده اما همچنان در نقطه مطلوب نیست، گفت: قبل از انقلاب حدود 300 هتل در ایران وجود داشت که امروز  شاهد رشد 400 درصدی ساخت هتل در ایران هستیم و لازم است تا برای رسیدن به افق 1404، 300 هتل دیگر ساخته شود.

وی تشریح کرد: یکی از مترقی‌ترین قوانین برای جذب سرمایه و رشد گردشگری، بعد از انقلاب اسلامی نوشته شد و طبق این قانون زمانی که فردی سرمایه خود را وارد کشور می‌کند عیناً از حقوق یک ایرانی برخوردار می‌شود و همه تسهیلاتی که شامل حال یک ایرانی می‌شود برای او نیز صدق می‌کند.

اوحدی افزود: سرمایه‌گذار خارجی می‌تواند در هرزمانی که خواست میزان ارزی را که وارد کشور کرده، خارج کند و این موضوع در سایر کشورها بی‌سابقه است.

از مترقی‌ترین قوانین برای جذب سرمایه و رشد گردشگری، بعد از انقلاب اسلامی نوشته شد

این کارشناس حوزه گردشگری ادامه داد: اتفاق کم‌نظیر دیگر در جذب سرمایه خارجی بعد از انقلاب، ارجاع اختلاف سرمایه‌گذار به دادگاه‌های بین‌المللی است. در ایران به سرمایه‌گذار خارجی ویزا 3ساله تعلق می‌گیرد و اگر سرمایه‌گذاری در مناطق برخوردار انجام می‌شود؛ به مدت 8 سال، 80 درصد معافیت مالیاتی و در شهرهای کم برخوردار  13 سال، 100 درصد معافیت مالیاتی را شامل می‌شود.

رئیس سابق سازمان حج و زیارت تصریح کرد: تصویب 1168 منطقه گردشگری که پیش از انقلاب اسلامی مفهومی نداشت؛ می‌تواند تحول عظیمی در حوزه اشتغال ایجاد کند.

رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران گفت: پس از انقلاب اسلامی 90 پروژه فعال، 220 پروژه در حال اخذ مجوز و 75 پروژه گردشگری به بهره‌برداری رسیده‌اند. 600 مجموعه بوم گردی در کشور فعال است درحالی‌که قبل از انقلاب بوم گردی اصلاً وجود نداشت.

اوحدی با اشاره به توجه ویژه به حوزه گردشگری و تخصیص بودجه‌های کلان برای توسعه این صنعت بیان کرد: سال 97؛ 8000 میلیارد تومان بودجه برای توسعه گردشگری اختصاص‌یافته است. علاوه بر این 20 درصد از منابع مصوب توسعه روستایی صندوق ملی (2400 میلیارد تومان) به توسعه گردشگری روستایی تعلق‌گرفته است.

وی تشریح کرد: دولت حمایت‌هایی بسیار خوبی از صنعت گردشگری انجام می‌دهد به‌عنوان نمونه اگر فردی وامی را برای ترویج گردشگری دریافت کرده باشد، دولت 8 درصد از سود این وام را به عهده می‌گیرد و پرداخت می‌کند.

این کارشناس حوزه گردشگری  با اشاره به اینکه اتفاقات اخیر ارز و دلار موجب شده تا دستاوردهای انقلاب اسلامی کمتر دیده شود، گفت: پس از انقلاب رویدادهای بزرگی در حوزه گردشگری رخ داد. گردشگری سلامت ازجمله دستاوردهای مهم انقلاب اسلامی است و این حوزه بسیار رونق دارد زیرا کیفیت و هزینه درمان در ایران مناسب است.

گردشگری فرهنگی اولین بار در جهان بعد از انقلاب ایجاد شد

رئیس سازمان فرهنگی هنری شهرداری تهران گفت: گردشگری فرهنگی را جمهوری اسلامی ایران به‌عنوان یک مقوله گردشگری ایجاد کرد درحالی‌که قبل از آن در دنیا تنها گردشگری تفریحی وجود داشت.

وی ادامه داد: علیرغم کارشکنی‌های عربستان و کشورهای غربی، در سال 2018 تبریز به‌عنوان پایتخت گردشگری جهان و همدان به‌عنوان پایتخت گردشگری آسیا شناخته شد و این موضوع به خاطر ظرفیت‌های عظیمی است که پس از انقلاب ایجادشده است.

اوحدی  با اشاره به اینکه مرزهای کشور ظرفیت بسیار خوبی برای جذب گردشگر دارد، گفت: خیل عظیم مسافران بین‌المللی شمال آسیا برای رفتن به عراق به‌ویژه سفر اربعین از مرزهای ایران عبور می‌کنند.

وی افزود: عربستان تعداد کل گردشگران حج عمره و تمتع را 7 میلیون نفر اعلامی می‌کند درحالی‌که تنها در مراسم اربعین تعداد گردشگرانی که بین ایران و عراق جابه‌جا می‌شوند حدود 6 میلیون نفر است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: ویزا، امنیت، حمل‌ونقل، زیرساخت، اقامت و.... بخش‌های عمده گردشگری را تشکیل می‌دهند که برای مدیریت آن عزم ملی را می‌طلبد زیرا در صنعت گردشگری توزیع عادلانه ثروت رخ می‌دهد و مردم به میزان بالایی به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم با این صنعت درگیر هستند.

اوحدی بیان داشت: در حوزه صنعت گردشگری و صنایع‌دستی ظرفیت عظیمی وجود دارد که هیچ توقفی در آن نیست و این صنعت یکی از راه‌های عبور از تحریم‌ها محسوب می‌شود که برای تحقق آن وزارت امور خارجه باید ورود جدی داشته باشد و روادیدها که یکی از موانع سفر است، را لغو کند.

 

حضور سالانه 6 میلیون زائر در اردوهای راهیان نور

خوشخو: پیش از انقلاب، نگاه گردشگران به ایران از بالا به پایین بود/ اوحدی: گردشگری سلامت دستاورد مهم انقلاب اسلامی است/ گردشگری فرهنگی اولین بار در جهان بعد از انقلاب ایجاد شد/ ادیبی: حضور سالانه 6 میلیون زائر در اردوهای راهیان نور/ اکبری: دفاتر خدمات مسافرتی نسبت به قبل از انقلاب 2600 برابر شده است/ طلایی: جمهوری اسلامی صنعت توریسم را از یک هدف لذت جویانه به سمت فرهنگ و تعالی بخشی سوق داد

سردار نادر ادیبی، دبیر ستاد مرکزی راهیان نور از دیگر مهمانان این نشست طی سخنانی اظهارداشت: الحمدالله در دوران 40 ساله انقلاب اسلامی، قدم های خوبی در حوزه گردشگری برداشته شده است. در این راستا اردوهای راهیان نور نیز برای معرفی ارزش های انقلاب اسلامی و دفاع مقدس نقش آفرین بوده است.

وی ادامه داد: اردوهای راهیان نور در ایام دفاع مقدس نیز برگزار می شد و در آن دوران خانواده های رزمندگان در مناطق جنگی حضور پیدا می کردند؛ بعد از پایان جنگ نیز این اردوها به‌صورت هدفمند برنامه ریزی و اجرا شد.

اردوهای راهیان نور محور گردشگری تعالی بخش است

ادیبی با اشاره به اینکه اردوهای راهیان نور محور گردشگری تعالی بخش است، تصریح کرد: اردوهای راهیان نور برای حفظ ارزش های دفاع مقدس و جلوگیری از تحریف رویدادهای آن دوران که شرق و غرب برای تسلط و نابودی این کشور همراه شده اند، برگزار می شود و در حال سیر مسیر رو به رشد خود است.

دبیر ستاد مرکزی راهیان نور ادامه داد: مقام معظم رهبری این اردوها را فناوری راهیان نور نامیدند که امروز توانسته، اتفاقات بزرگی در عرصه گردشگری رقم بزند.

وی با اشاره به اینکه اردوهای راهیان نور در زمینه تربیت جوانان انقلابی و آشناسازی آنان با آرمان ها و بنیان های دفاع مقدس تاثیرگذار است، تصریح کرد: در مقاطع مختلف این اردو ها اعم از اعزام، حضور در یادمان ها و اسکان، برنامه های متنوعی اجرا می شود که تاثیر بسیاری بر جوانان کشور دارد و در این زمینه نیز برنامه ریزی و اقدامات مناسبی صورت گرفته است.

ادیبی ادامه داد: اردوهای راهیان نور در گام اول تنها در استان خوزستان و در بازه زمانی اسفندماه و فروردین ماه برگزار می شد اما با استقبال مردم که به صورت خودجوش راهی این مناطق می شوند، این برنامه از یک استان و یک منطقه زمانی به 7 استان( خوزستان، آذربایجان غربی، ایلام، کردستان، کرمانشاه، بوشهر و هرمزگان) در طول ایام سال تسری یافت.

دبیر ستاد مرکزی راهیان نور اضافه کرد: امروز در پهنه جغرافیایی دفاع مقدس، 58 یادمان بصورت موضوع محور، شخص محور و عملیات محور ایجاد شده است که به عنوان نقاط اصلی گردشگری راهیان نور مطرح هستند.

وی اضافه کرد: براساس اطلاعات دقیق سامانه‌ای، آمار اعزام راهیان نور از 400 هزار نفر در سال 84 ، امروز به 6 میلیون نفر رسیده است که در طول سال با حضور در این 7 استان کشور از یادمان های دفاع مقدس بازدید می کنند.

ادیبی گفت: این 6 میلیون زائر راهیان نور در قالب کاروان های دانش آموزی، دانشجویی و عمومی در این مناطق حاضر می شوند.

دبیر ستاد مرکزی راهیان نور با اشاره به اینکه در زمینه اسکان زائران در مناطق جنگی نیازمند زیرساخت هایی بودیم تا پاسخگوی حضور خودجوش مردم باشد، افزود: امروز به همت نیروهای مسلح، سپاه پاسداران، نیروی انتظامی و ... امکان اسکان 120 هزار نفر شب‌اقامتی در مناطق عملیاتی فراهم شده است که در این راستا استان خوزستان دارای بیشترین ظرفیت است.

وی ادامه داد: برای ارائه خدمات فرهنگی متنوع در اردوهای راهیان نور از طرفیت داوطلبین خادم استفاده می شود که در 11 قرارگاه به خدمات رسانی می پردازند که این امر موجب مسئولیت سازی در تمامی حوزه های راهیان نور اعزام از امنیتی، فرهنگی، خدماتی و ... شده است.

ادیبی گفت: هم اکنون 100 هزار نفر در کشور متولی زمینه سازی برای حضور مردم در اردوهای راهیان نور هستند.

تشریح اقدامات 3 شبکه خدمت رسانی در راهیان نور

دبیر ستاد مرکزی راهیان نور با اشاره به وجود سه شبکه خدمات رسانی در اردوهای راهیان نور تصریح کرد: شبکه اول متعلق به راویان است؛ هم اکنون 25 هزار راوی دفاع مقدس آموزش های لازم را فراگرفته اند و به همراه کاروان ها در محل های اسکان و یادمان ها به روایت رویدادهای دفاع مقدس مشغول هستند.

وی ادامه داد: شبکه دوم خادمین راهیان نور هستند که حقیقتا رویش عظیم انقلاب اسلامی محسوب می شوند و در این عرصه 64 هزار خادم جوان 15 تا 35 ساله مشغول خدمات رسانی هستند که داوطلبانه در این مناطق حضور پیدا می کنند.

ادیبی اضافه کرد: فرایند حضور داوطلبانه خادمین در اردوهای راهیان نور ، یک کادرسازی برای آینده انقلاب اسلامی محسوب می شود.

دبیر ستاد مرکزی راهیان نور تصریح کرد: سومین شبکه مبلغان دینی هستند که شامل 15 هزار روحانی همراه با کاروان ها و یا حاضر در محل اسکان و یادمان ها هستند که به ارائه خدمات فرهنگی به زائران مشغول هستند.

وی افزود: این شبکه ها یک مدل وحدت تمام عیار میان اقشار جامعه است که نمونه آن را در دوران دفاع مقدس شاهد بودیم.

ادیبی با اشاره به تاکید مقام معظم رهبری بر توجه به مردم بومی در استان های حاضر در اردوهای راهیان نور تصریح کرد: به طور مثال در استان های کردستان و آذربایجان غربی برنامه های ویژه ای ذیل سند مهندسی فرهنگی راهیان نور پیرامون برجسته سازی تلاش های مردم اهل سنت با ایجاد گروه پیشمرگان مسلمان در راستای مقابله با دشمن داخلی و خارجی شده است تا ارتباط عمیقی میان مردم استان های مختلف صورت گیرد.

دبیر ستاد مرکزی راهیان نور اضافه کرد: پرداختن به شخصیت های مختلف دوران دفاع مقدس همچون شهید چمران، شهید حسن باقری و ... و همچنین ایجاد یادمان هایی ویژه اشخاص مورد توجه بازدیدکنندگان قرار گرفته است.

76 درصد زائران راهیان نور جوانان هستند

وی گفت: 76 درصد از جمعیت 6 میلیونی اعزامی به اردوهای راهیان نور را جوانان 15 تا 35 ساله تشکیل می دهند که هدف این اردوها نیز اتصال این قشر به مبانی ارزشی دفاع مقدس است.

ادیبی تصریح کرد: همزمان با اعزام زائران در قالب کاروان های عمومی با خودروهای جمعی، بسیاری از هموطنان نیز با خودروهای شخصی عازم این مناطق می شوند که برای ارائه خدمات مختلف به آنان سامانه هایی تعبیه شده است.

دبیر ستاد مرکزی راهیان نور خاطرنشان کرد: برنامه های ویژه ای برای کودکان در یادمان ها و مراکز فرهنگی اجرایی می شود تا زمینه اقدامات فرهنگی در آینده برای انقلاب اسلامی فراهم شود.

 

قبل از انقلاب گردشگری فقط مخصوص قشر خاصی بود

خوشخو: پیش از انقلاب، نگاه گردشگران به ایران از بالا به پایین بود/ اوحدی: گردشگری سلامت دستاورد مهم انقلاب اسلامی است/ گردشگری فرهنگی اولین بار در جهان بعد از انقلاب ایجاد شد/ ادیبی: حضور سالانه 6 میلیون زائر در اردوهای راهیان نور/ اکبری: دفاتر خدمات مسافرتی نسبت به قبل از انقلاب 2600 برابر شده است/ طلایی: جمهوری اسلامی صنعت توریسم را از یک هدف لذت جویانه به سمت فرهنگ و تعالی بخشی سوق داد

در ادامه این نشست، محمد رضا اکبری مدیرکل مطالعات و آموزش معاونت گردشگری سازمان میراث فرهنگی در سخنانی اظهار داشت: صنعت گردشکری یک صنعت فن آور است و هرچقدر کشور بتواند در زیرساخت های گردشگری خوب عمل کند صنعت گردشگری رونق زیادی پیدا خواهد کرد.

وی با اشاره به زیرساخت های صنعت گردشگری ادامه داد: با توسعه زیرساخت هایی ازجمله زیرساخت های حمل ونقل، اسکان و حتی زیرساخت های گردشگری سلامت، می توانیم این صنعت را توسعه بدهیم.

اکبری گفت: بعد از انقلاب توانسته ایم گردشگری را مردمی کنیم این در حالی است که قبل از انقلاب گردشگری فقط مخصوص یک قشر خاصی بود.

وی با اشاره به تغییر رویکرد در حوزه گردشگری بعد از انقلاب اسلامی بیان داشت: بعد از انقلاب توانسته ایم صنعت گردشگری را از تک بعدی به چند بعدی تبدیل کنیم که نمونه های آن را می توان به گردشگری سلامت، گردشگری مذهبی و گردشگری فرهنگی اشاره کرد.

مدیرکل مطالعات و آموزش معاونت گردشگری سازمان میراث فرهنگی تاکید کرد: از طریق دیپلماسی گردشگری توانسته ایم تمام توطئه های علیه اسلام و ایران را خنثی کنیم و ایران را که آن طور است به جهان نشان دهیم.

وی همچنین خاطرنشان کرد: بعد از انقلاب اسلامی در صنعت گردشگری مذهبی، حدود 90 درصد از گردشگران از عزاداری هایی که در استان های کشور مانند: یزد و ...برگزار می شود بازدید کرده اند.

اکبری با اشاره به دوران پهلوی ادامه داد: در آن زمان فقط یک مرکز تعلیم برای کارآموز های گردشگری بود و در کشور تنها 40 نفر کارشناس این حوزه بودند اما تعداد این مراکز بعد از انقلاب به 40 مرکز رسیده است و توانسته ایم 50 هزار نفر در حوزه گردشگری آموزش بدهیم.

دفاتر خدمات مسافرتی نسبت به قبل از انقلاب 2600 برابر شده است

وی گفت: قبل از انقلاب تعداد دفاتر خدمات مسافرتی در کشور حدود 150 دفتر بود اما امروز تعداد این دفاتر به 400 هزار و 800 دفتر رسیده است.

اکبری افزود: بعد از انقلاب توانسته ایم بیش از 25 هزار مدیر فنی در حوزه گردشگری آموزش بدهیم.

مدیرکل مطالعات و آموزش سازمان میراث فرهنگی بیان داشت: اکنون بیش از 22 نشریه اختصاصی برای گردشگری ایجاد شده است این درحالی است که قبل از انقلاب حتی یک نشریه اختصاصی در این حوزه نداشتیم چرا که نگاه انقلاب به صنعت گردشگری یک نگاه مزیت محوربوده و هست.

وی با اشاره به گردشگری سلامت ادامه داد: در سال 96 حدود 5 میلیون گردشگر در حوزه سلامت داشتیم و همچنین در حوزه گردشگری کشاورزی رونق زیادی ایجاد شده که کشاورزان توانسته اند 60 درصد از درآمد های خود را از این طریق کسب کنند.

اکبری گفت:  از 700 هزار نفر گردشگر قبل از انقلاب به 80 میلیون نفر مسافر شب اقامت و حدود 5/5 میلیون مسافر ورودی رسیده ایم و به این معنی است که 48 درصد رشد در این حوزه داشته ایم.

وی اضافه کرد: در گردشگری زیارتی اکنون حدود 3 میلیون زائر از کشورهای عراق، افغانستان و آذربایجان در کشور داریم و با کمی سعی و تلاش می توانیم این تعداد را به 10 میلیون زائر افزایش دهیم.

اکبری گفت: در سال 57، برای گردشگران 83 هزار تخت در کشور بود که بعد از انقلاب این تعداد به 600 هزار تخت رسید که 300 هزار آن رسمی و 300 هزار دیگر غیر رسمی است که به خانه مسافرها اطلاق می شود.

 

 ایجاد وزارت گردشگری نشان از بلوغ کشور در این عرصه است

خوشخو: پیش از انقلاب، نگاه گردشگران به ایران از بالا به پایین بود/ اوحدی: گردشگری سلامت دستاورد مهم انقلاب اسلامی است/ گردشگری فرهنگی اولین بار در جهان بعد از انقلاب ایجاد شد/ ادیبی: حضور سالانه 6 میلیون زائر در اردوهای راهیان نور/ اکبری: دفاتر خدمات مسافرتی نسبت به قبل از انقلاب 2600 برابر شده است/ طلایی: جمهوری اسلامی صنعت توریسم را از یک هدف لذت جویانه به سمت فرهنگ و تعالی بخشی سوق داد

شهاب طلایی، مدیر گروه گردشگری پژوهشکده حکمت در پایان این نشست که با موضوع گردشگری و زیارت برگزار شد، اظهار داشت: انقلاب اسلامی به دوران بلوغ خود رسیده است و در بسیاری از حوزه‌ها ازجمله گردشگری توانسته با دستیابی به بلوغ، مسیر رشد و پیشرفت را طی نماید.

وی با اشاره به اینکه امنیت به‌عنوان اولین شاخص توسط سازمان‌های جهانی در زمینه گردشگری مطرح می‌شود، افزود: زیرساخت‌های توسعه گردشگری برپایه امنیت بنا می‌شود که اگر این شاخص وجود نداشته باشد، امکان توسعه و پیشرفت وجود نخواهد داشت.

طلایی با بیان اینکه گردشگری یک صنعت شیشه‌ای محسوب می‌شود، گفت: این صنعت ازلحاظ مباحث امنیتی بسیار شکننده است و برخورداری از امنیت پایدار در راستای پیشرفت و رشد این صنعت بسیار تأثیرگذار است.

افزایش گردشگر خارجی به جهت برخورداری از امنیت پایدار در کشور

مدیر گروه گردشگری پژوهشکده حکمت با اشاره به اینکه امروز با زحمات و تلاش‌های گروه‌ها و واحدهای مختلفی ازجمله شهدای مدافع حرم تا شهدای امنیت در کشور امنیت پایدار در مرزهای جغرافیایی ایجادشده است، تصریح کرد: گسترش خدمات گردشگری و افزایش تعداد گردشگران بر بستر همین امنیت به وجود آمده است. الحمدالله در کشور ما هم گردشگری موجب ارتقای امنیت شده و هم امنیت زمینه‌ساز رشد و گسترش گردشگری شده است.

وی ادامه داد: امروز ایران از معدود کشورهایی است که ویزای ورود به کشور را در فرودگاه صادر می کند و  این حاصل از امنیت حاکم در کشور است.

طلایی گفت: گردشگران ورودی چه به‌صورت انفرادی و چه به‌صورت خانوادگی بدون دغدغه می‌توانند به اقصی نقاط کشور سفر کنند که حاصل این مهم را می توان در تفاوت دیدگاه آنان در لحظه خروج نسبت به لحظه ورود به کشور مشاهده کرد.

مدیر گروه گردشگری پژوهشکده حکمت گفت: کشورهای سرآمد در حوزه گردشگری همواره شاهد حوادث تروریستی هستند اما الحمدالله این موضوع در کشور ما کمتر دیده می‌شود.

وی با اشاره به تغییر نگرش به گردشگری در سایه انقلاب اسلامی افزود: جمهوری اسلامی صنعت توریسم را از یک هدف لذت جویانه به سمت فرهنگ و تعالی بخشی سوق داد.

بیش از 96 درصد از گردشگران ورودی به کشور مسلمان هستند

طلایی با اشاره به اینکه انقلاب اسلامی در راستای تحقق تمدن نوین اسلامی در حرکت است، گفت: این رویه در گردشگری کشور نیز مشاهده می‌شود، به‌طوری‌که بیش از 96 درصد از گردشگران ورودی به کشور، از کشورهای مسلمان هستند.

مدیر گروه گردشگری پژوهشکده حکمت بابیان اینکه امروزه ایران محلی برای گردشگری خانوادگی و امن مسلمانان در منطقه شده است، افزود: گردشگران مسلمان برای مسافرت راهی ایران می‌شوند تا گردشگری حلال را تجربه کنند و این دستاورد انقلاب اسلامی محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: ایران در صنعت گردشگری به سمت درآمدهای حلال حرکت کرده است و در این زمینه همگرایی مسلمانان را هدف قرار داده است.

طلایی با اشاره به اینکه در بازه زمانی اربعین تمام دستگاه‌های کشور بسیج می‌شوند تا گردشگر و مسافر راهی یک کشور دیگر شوند، تصریح کرد: این رویه در هیچ کشوری نظیر ندارد زیرا انقلاب اسلامی در موضوع اربعین به دنبال همگرایی است.

مدیر گروه گردشگری پژوهشکده حکمت ادامه داد: کلیدواژه گردشگری در بیانات مقام معظم رهبری طی 10 سفر اخیر استانی معظم له مشهود بوده است و گردشگری پرتکرارترین واژه مسئولان طی دهه اخیر شده است که نشان از اهمیت مسئولان نظام به این صنعت است.

وی گفت: جمهوری اسلامی توانسته است با حفظ ارزش‌ها و سنت‌های رایج در کشور، صنعت توریسم را افزایش دهد که در این زمینه کوچک‌ترین آیین‌های سنتی کشور به‌عنوان جاذبه گردشگری بها گرفته است و در استان‌های مختلف ظرفیت‌های گردشگری موردتوجه قرار واقع‌شده است.

طلایی با اشاره به اینکه در 40سالگی انقلاب اسلامی نهادهای تصمیم گیر کشور به‌گونه‌ای حرکت کرده‌اند تا وزارت گردشگری در ساختار کشور شکل گیرد، افزود: شکل‌گیری این وزارت خانه نشان از بلوغ صنعت گردشگری در کشور است که نیازمند ساختاری ویژه برای پیاده‌سازی برنامه‌های این حوزه شده است.

مدیر گروه گردشگری پژوهشکده حکمت بابیان اینکه در برنامه ششم توسعه، بندی مستقیماً به توسعه گردشگری اشاره می‌کند، گفت: نهادهای سیاست‌گذار کشور همچون مجمع تشخصی مصلحت نظام و مجلس شورای اسلامی در حال تصمیم‌گیری در حوزه گردشگری کشور هستند تا نگاه متعالی به این حوزه را جایگزین نگاه لذت جویانه کنند.

وی ادامه داد: نگاه جمهوری اسلامی در این راستاست که همه به مسافرت بروند، به‌طوری‌که امروز بر اساس اعلام مرکز آمار، بیش از 40 میلیون ایرانی در طول سال به مسافرت می‌روند که البته با آمارهای میانگین جهانی کمی فاصله دارد.

طلایی با اشاره به اینکه در حوزه گردشگری نیازمند همگرایی همه دستگاه‌ها برای بهره‌برداری هرچه بهتر از این ظرفیت هستیم، تصریح کرد: امروز وزرای مختلف بهداشت، راه و شهرسازی، صنعت و ... در حوزه‌های خود به صنعت گردشگری توجه دارند که نشان‌دهنده روند رو به رشد کشور در این عرصه است.

مدیر گروه گردشگری پژوهشکده حکمت گفت: آمار گردشگران ورودی به کشور علی‌رغم تمامی تبلیغات منفی علیه ما، هرساله رو به رشد است و در حوزه گردشگران داخلی نیز جمهوری اسلامی با توسعه زیرساخت‌های جاده‌ای و اقامتی، توانسته رشد قبال توجهی را به وجود آورد.

وی در پایان خاطرنشان کرد: نگاه انقلاب اسلامی در هر حوزه‌ای مبتنی بر ارزش‌هاست لذا به صنعت گردشگری نیز نگاه صرفاً اقتصادی ندارد و نگاه فرهنگی و ارزشی را باهدف تحقق تمدن نوین اسلامی همراه با این صنعت کرده است.

 

Iran (Islamic Republic of)
خاکسار
۱۰:۲۵ - ۱۳۹۷/۰۶/۲۶
اگر هنوز این مهم محقق نشده است به دلیل عدم هدایت منابع مالی این عرصه به مسیر صحیح نیست.
یا است؟
ارسال نظر
captcha