سید نظام الدین موسوی با بیان اینکه امام خمینی(ره) در رویکرد رسانه ای خود به دنبال شکست رسانه های امپریالیسم و هویت بخشی به سبک رسانه ای مبتنی بر اهداف انقلاب اسلامی بودند، گفت: در آن زمان انحصار رسانه ها در اختیار جریان مقابل و بلوک شرق بود و خبرگزاری های اصلی و مطرح در اختیار آمریکا و غرب بود و امام تلاش داشتند تا این انحصار شکسته شود.

به گزارش فرهنگ سدید، سید نظام‌الدین موسوی دبیر کل انجمن روزنامه‌نگاران مسلمان و مدیرعامل سابق خبرگزاری فارس در شانزدهمین نشست شنبه‌های انقلاب اسلامی با موضوع مطبوعات که در پاتوق رسانه‌های انقلاب اسلامی برگزار شد اظهار داشت: تاریخچه رسانه به عصر جدید بازمی‌گردد که با رخدادهای نوینی مانند پیدایش صنعت چاپ و اختراع رادیو و تلویزیون در غرب شکل گرفت.
وی با اشاره به اینکه در زمان شکل‌گیری انقلاب اسلامی نوع نگاه به پدیده‌های جدید مانند رسانه در میان انقلابیون متفاوت بود و برخی معتقد به حذف و برخی دیگر معتقد به پذیرش کامل بودند تصریح کرد: امام خمینی (ره) به‌عنوان رهبر انقلاب اسلامی و بنیان‌گذار جمهوری اسلامی به حذف مطلق و به هضم کامل این پدیده‌های جدید اعتقاد نداشتند. بلکه ایشان باور داشتند باید از آنان به‌عنوان ابزاری در راستای تحقق اهداف و برنامه‌ها استفاده کرد.

انتشار بیانیه‌های امام، سبک جدید رسانه‌ای بود
موسوی اضافه کرد: در صدر اسلام نیز سنت‌ها و نمادهایی از قبل وجود داشت که پیامبر(ص) آن‌ها را از بین نبرد بلکه جهت آن‌ها را به سمت خداباوری سوق دادند؛ امام خمینی (ره) نیز همین نگاه را داشتند و حتی در بحث جمهوریت نیز که برخی از انقلابیون این‌گونه نگاه به مردم را قبول نداشتند ایشان این پدیده را به‌عنوان یک ابزار پذیرفتند.
دبیر کل انجمن روزنامه‌نگاران مسلمان با اشاره به اینکه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نوع مواجهه با رسانه‌ها مثبت بود افزود: امام خمینی (ره) از رسانه‌ها استفاده کاملی داشتند و قبل از پیروزی انقلاب، به دلیل جو خفقانی غالب بر رسانه‌ها، ایشان از رسانه‌های مردمی استفاده کردند و بیانیه‌ها و منویات خود را در سطح گسترده توزیع و منتشر کردند و با ضبط نوارهای کاست، سبک جدید رسانه‌ای را ارائه دادند.

امام خمینی (ره) انحصار رسانه‌ای غرب و بلوک شرق را شکست
وی بابیان اینکه امام خمینی(ره) در رویکرد رسانه‌ای خود به دنبال شکست رسانه‌های امپریالیسم و هویت بخشی به سبک رسانه‌ای مبتنی بر اهداف انقلاب اسلامی بودند، گفت: در آن زمان انحصار رسانه‌ها در اختیار جریان مقابل و بلوک شرق بود و خبرگزاری‌های اصلی و مطرح در اختیار آمریکا و غرب بود و امام تلاش داشتند تا این انحصار شکسته شود.
موسوی ادامه داد: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی شاهد شکل‌گیری جریان رسانه‌ای گسترده علیه انقلاب بودیم اما جریان رسانه‌ای ایران توانست، آلترناتیوی در تقابل با آن‌ها ایجاد کند و بارقه‌های امید را در سراسر جهان به وجود آورد.
مدیرعامل سابق خبرگزاری فارس اضافه کرد: عناصر رسانه‌ای کشورهایی مانند هند و پاکستان که خود جرات مقابله با غرب و آمریکا را ندارند، مواضع رسانه‌ای ایران را می‌پسندند و امروز رسانه‌های ایران به‌عنوان یک جریان رسانه‌ای خاورمیانه، در برابر غرب ایستاده است و در یمن و لبنان نیز جریان‌های رسانه‌ای قوی شکل‌گرفته است که در برابر رسانه‌های عربی و عبری ایستاده‌اند و شبکه‌ای مانند المیسره، بسیار فعال و قوی در حال فعالیت است.
وی گفت: امام خمینی(ره) معتقد بودند که رسانه‌ها باید متناسب با خواست مردم و همسو با حرکت‌های مردم فعالیت داشته باشند و این ایده جدیدی بود تا رسانه‌ها از اختیار باندها و قدرت‌ها خارج شود و زبان گویای مردم باشند و در این زمینه پیشرفت‌های خوبی داشته‌ایم.

هرجریانی در انقلاب اسلامی امکان برخورداری از رسانه را دارد
موسوی با اشاره به اینکه امروز رسانه‌ها از انحصار جریان‌های خاص سیاسی و حتی دولت خارج‌شده است، گفت: انقلاب اسلامی فضایی را ایجاد کرده است تا هر جریان سیاسی صاحب تریبون و رسانه باشند البته این امکان تا جایی است که رسانه‌های به پایگاه دشمن تبدیل نشود و اصول و اعتقادات مردم را زیر سؤال نبرد.
دبیر کل انجمن روزنامه‌نگاران مسلمان گفت: امروز یکی از مباحث رایج در کشور مذاکره و ارتباط با آمریکاست که علیرغم اینکه بر اساس قانون اساسی تعیین سیاست‌های کلان در حوزه اختیارات رهبری است اما در این زمینه نگاه‌های متفاوتی در سطح رسانه‌های مطرح است و در موضوعات دیگر مانند عدالت اجتماعی نیز مباحث متفاوت مطرح می‌شود که نشان از تعدد آراء و رویکردها در رسانه‌های ایران است.
وی ادامه داد: وجود یک هیئت منصفه در نظام مطبوعاتی ایران که پیش از حضور افراد رسانه‌ای در دادگاه، امکان دفاع و نقد را فراهم می‌کند، یکی از دستاوردهای انقلاب درزمینهٔ مطبوعات وجود دارد که بنده در سال‌های 88 و 89 و در اوج فتنه و زمانی که میرحسین موسوی بیانیه می‌داد و عده‌ای بر اساس آن، در کف خیابان به آشوب و اغتشاش می‌پرداختند، با شکایت این شخص به دادگاه رفتم و همان‌جا به قاضی گفتم: «افتخار می‌کنم در کشوری زندگی می‌کنم که در راستای شکایت فردی با این مختصات که بیانیه در راستای آشوب ارائه می‌دهد، در دادگاه حاضرشده‌ام»
موسوی در پاسخ به سؤالی بر اینکه آیا در ایران تمام نگاه‌ها و سلایق سیاسی و اقتصادی امکان ایجاد رسانه را دارند، تصریح کرد: نگاه انقلاب به رسانه متفاوت با دیدگاه‌های سوسیالیستی و لیبرالی است البته در این زمینه قوانینی وجود دارد که همچون دیگر کشورها باید برای فعالیت مطبوعاتی، مجوز اخذ شود تا نظارت‌های لازم صورت گیرد.
این فعال رسانه‌ای تصریح کرد: خبرنگاران متعددی در اروپا در راستای موضع‌گیری علیه ماجرای هولوکاست در زندان هستند و یا در آمریکا در راستای ماجرای مک کارتیست، بسیاری از روزنامه‌نگاران و نخبگان، ممنوع القلم و بازداشت شدند؛ که این یعنی در سراسر جهان، محدودیت‌هایی برای فعالیت‌های رسانه‌ای وجود دارد و در ایران نیز ذیل قانون مطبوعات ، محدودیت‌هایی برای فعالیت‌های رسانه‌ای مطرح است اما تمامی دیدگاه‌ها حتی اقلیت‌های مذهبی همان‌طور که در مجلس امکان دارای بودن نماینده را دارند، اجازه فعالیت رسانه‌ای را دارا هستند.