مکتب کربلا در نگاه برخی اندیشمندان معاصر
تعداد اخبار:۵

مکتب کربلا در نگاه برخی اندیشمندان معاصر

در سلسله گزارش‌های اندیشه با موضوع «مکتب کربلا در نگاه برخی اندیشمندان معاصر» به بررسی حادثه عاشورا در آینه اندیشه آیت الله مصباح یزدی، آیت الله میرباقری، مرحوم استاد علی صفایی حائری و علامه محمد رضا حکیمی و شهید سیدمحمدباقر صدر پرداخته‌ایم.
آذرخشی دیگر از آسمان کربلا

آذرخشی دیگر از آسمان کربلا

أمر به معروف و نهی از منکر به عنوان مهم‌ترین هدف قیام امام حسین (ع) دارای مراتبی است که جهاد در بالاترین مرتبه آن قرار دارد، جهاد منطق و احکامی متفاوت با مراحل نازل‌تر أمر به معروف و نهی از منکر داراست از جمله آنکه در جهاد، مصونیت از خطر و آسیب شرط نیست در نتیجه حتی اگر شما خوف جانی هم داشته باشید وجوب جهاد از گردن شما ساقط نمی‌شود.
تحلیل قیام امام حسین در دریچه جدال حق و باطل

تحلیل قیام امام حسین در دریچه جدال حق و باطل

کربلا صحنه نزاع تاریخی دو امت حق و باطل است و باید با توجه به گستره و عمق این درگیری حق و باطل تفسیر شود، این اتفاق از آنجا که مومنین را هزاران قدم به سمت قرب الهی پیش برد شکستی سخت بر جبهه باطل محسوب می‌شود.
باید تمام زندگی ام مثل تو شود

باید تمام زندگی ام مثل تو شود

حاکم باید اشراف کامل به راه داشته و از تعلقات به صورت کامل بریده باشد، حتی اگر هیچ فسادی نداشته باشد اگر به این حد از آزادی نرسیده و وقوف داشته باشد نباید حاکم گردد. بحث این نیست که یزید فساد دارد یا نه، حتی برخی از خلفا کسانی نبوده اند که انقدر فساد داشته باشند بلکه علی الظاهر متشرع هستند، اما باز مغضوب اهل بیت هستند.
عاشورا، قیام بندگان عدالتخواه

عاشورا، قیام بندگان عدالتخواه

یکی از علت‌هایی که در روایات از زبان خود امام حسین (ع) در خصوص اهداف قیام کربلا مطرح می‌شود، أمر به معروف و نهی از منکر است، نهضت عاشورا أمر به معروف را نه تنها در عبادات که در حقوق از یادرفتگان احیا کرد.
واقعه طفّ سوگنامه‌ای گذرا نیست!

واقعه طفّ سوگنامه‌ای گذرا نیست!

حسین انقلاب کرد تابرای امت، حقیقت طاغوت‌هایی را که به اسم خلافت و حضرت رسول (ص) بر مردم حکم میراندند، رسوا کند؛ واقعه طفّ سوگنامه‌ای گذرا و تعبیری از یک مرحله تاریخی نیست، بلکه تعبیری از حال یک امت است که حاکمانش آن را از جاده صحیح به کج برده‌اند و آن را از رسالت و عقیده‌اش دور کرده‌اند؛ تاجایی که امتی مرده شد که به هیچ‌چیز نمی‌اندیشد.