محمدحسن قدیری ابیانه سفیر اسبق ایران در مکزیک و استرالیا درباره بکارگیری سیاست فشار حدکثری بر ایران گفت: در هر جبهه‌ای اعم از فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و نظامی اگر یک طرف احساس کند که یکی از سلاح‌های او روی دشمن اثر بیشتری دارد نه تنها آن سلاح را کنار نمی‌گذارد بلکه آن سلاح را توسعه داده و علیه دشمن استفاده می‌کند.
سرویس راهبرد «سدید»؛ این روز‌ها «فشار حداکثری» به واژه پر تکرار سیاست‌مداران آمریکا مبدل شده است، واژه‌ای که در پی تحریم‌های گسترده علیه مردم جمهوری اسلامی ایران انتخاب شد و ترامپ نیز همچون رئیس جمهور‌های سابق ایالت متحده، در سال آخر ریاست جمهوری خود به منظور تحمیل خواسته‌های ناروای آمریکا به ایران و با هدف به دست آوردن دوباره کرسی ریاست جمهوری در انتخابات پیش روی این کشور، سیاست فشار حداکثری علیه ایران را دنبال می‌کند.

در همین رابطه سدید در گفتگوی با محمدحسن قدیری ابیانه سفیر اسبق ایران در مکزیک و استرالیا به بررسی اهداف مورد نظر آمریکا در به کارگیری سیاست فشار حداکثری علیه ایران پرداخته و نتایج احتمالی آن را مورد بازبینی قرار داده است.

عقب نشینی باعث فشار حداکثری دشمن می‌شود
قدیری ابیانه با اشاره به شکست تلاش کشور‌های غربی به ویژه آمریکا در به‌کارگیری سیاست فشار حداکثری علیه ایران، گفت: در هر جبهه‌ای اعم از فرهنگی، سیاسی، اقتصادی و نظامی اگر طرف درگیر احساس کند که یکی از سلاح‌های او روی دشمن اثر بیشتری دارد نه تنها آن سلاح را کنار نمی‌گذارد بلکه آن سلاح را توسعه داده و علیه دشمن استفاده می‌کند.
وی گفت: یکی از مواردی که دشمنان مقابل ما به کار گرفته اند فشار حداکثری است. دشمن احساس کرده است که فشار حداکثری بهترین اسلحه او در جنگ است لذا آن را تدام می‌بخشد. در تمام زمینه‌ها وقتی دشمن با فشار حداکثری به خواسته خود می‌رسد به آن خواسته اکتفا نکرده و بلکه آن فشار را در تمام نقاط مد نظر خود پیاده خواهد کرد.
سفیر اسبق ایران در استرالیا گفت: در رابطه بافشار حداکثری هم اگر دشمن احساس کند که ما عقب نشینی کرده ایم و این عقب نشینی باعث پذیرفتن خواسته‌ای از خواسته‌های آن‌ها شود، به این نتیجه می‌رسد که فشار حداکثری مؤثر واقع شده است و باید این فشار تداوم پیدا کرده و به نقاط دیگر هم سرایت پیدا کند.
وی افزود: باید مراقب باشیم نه تنها تسلیم فشار‌ها نشویم بلکه باید این تلقی را هم در دشمن ایجاد نکنیم که فشار مؤثر است. رسانه‌های دشمن هم اذعان به عدم تسلیم ایران در برابر فشار حداکثری آن‌ها دارد، ولی متأسفانه در ایران برخی‌ها این موضوع را نمی‌فهمند و دائما صحبت از مذاکره و رفراندوم و تسلیم و... می‌کنند که نتیجه این صحبت‌ها به ضرر کشور است.
 
این دولت بسیار بی تدبیر و ناامید است/تا این دولت هست ما مشکل مدیریتی خواهیم داشت
قدیری ابیانه گفت: فشار‌های اقتصادی کمابیش اثراتی را بر اقتصاد ما داشته است. بنده معتقدم ۱۵ درصد از مشکلات ما ناشی از فشار‌های اقتصادی است ۱۵ درصد هم به سیاست‌های غلط دولت در امور اجرایی برمی گردد و بقیه به خود مردم بر می‌گردد.
 
اصلاح سبک زندگی و رونق تولید کلید پیشرفت کشور
وی راهکار مقابله با فشار اقتصادی و تحریم‌ها را اصلاح سبک زندگی و رونق تولید دانست و گفت: کلید‌های پیشرفت کشور و اهرم مقابله با فشار‌های دشمن عمل به شعار‌های سال مقام معظم رهبری است که بخشی از آن به سه قوه و بخشی از آن به مردم بازمی گردد. ساعت مفید کار پایین است، تعطیلات مناسبتی کشور جزء بالاترین هاست.
سفیر اسبق ایران در استرالیا و مکزیک گفت: معتقدم ۷۰ درصد از مشکلات ما به مردم باز می‌گردد. در زمینه فرهنگ و وجدان کار و ساعت مفید کار و الگوی مصرف ما امتیاز خوبی نمی‌گیریم علیرغم اینکه صفات و خصوصیات بسیاری در مردم ما وجود دارد که در هیچ جای دنیا نیست.
وی گفت: عملکرد دولت و سیاست‌های ان باعث شد که دشمن احساس کند می‌تواند با اعمال فشار حداکثری کشور ما را به زانو دربیاورد. دولت به جای اتکا به توان داخل به دنبال تعامل با آمریکا و اروپا بود.
 
دولت فاقد استراتژی ، شجاعت عذرخواهی از مردم را ندارد
قدیری ابیانه خاطر نشان کرد: مقامات آمریکایی اذعان کردند که یکی از دلایل شکست غرب در توطئه علیه ایران این است که رهبر ایران نقشه راه آن‌ها را می‌شناسد.
وی گفت: متأسفانه دولت و شخص آقای روحانی فاقد یک دید استراتژیک و عمیق و واقع بینانه به مسائل کشور و جهانی است و شناخت درستی از دشمن ندارند. الان هم می‌دانند که سیاست‌های غلط آن‌ها راه به جایی نبرده است، اما شجاعت عذر خواهی از مردم را ندارند و به دنبال فرافکنی است.
 
این دولت بسیار بی تدبیر و ناامید است
قدیری ابیانه تصریح کرد: تا این دولت هست ما مشکل مدیریتی خواهیم داشت البته اگر امام معصوم هم در رأس حکومت باشد مردم به وظیفه خود عمل نکنند باز به نتیجه دلخواه نخواهیم رسید.
وی گفت: ماهیت این دولت برخلاف شعار بی مسمایی که برای خود انتخاب کرده یعنی تدبیر و امید، بسیار بی تدبیر و نا امید است.
سفیر اسبق ایران در استرالیا راهکار مبارزه با فشار حداکثری را، عمل به شعار‌های سال مقام معظم رهبری (مدظله العالی)، اصلاح سبک زندگی مردم، قطع امید از دشمن و بیگانگان و اتکا به توان داخل دانست.
قدیری ابیانه در پایان اظهارات خود گفت: من فکر می‌کنم بعضی‌ها نمی‌دانند که ارتباط با آمریکا و اروپا هیچ دستاوردی برای ما نخواهد داشت، اما برخی هم می‌دانند که مذاکرات هیچ آورده‌ای برای ما نداشته است، اما جرأت و جسارت این را ندارند که به خطای خود اذعان کنند و در حقیقت منافع خود را بر منافع مردم ترجح داده و عذر خواهی نمی‌کنند.

 انتهای پیام/
ارسال نظر
captcha