تفسیر آیه‌ای از قرآن به مناسبت روز بیست‌وپنجم ماه مبارک رمضان؛
ماه مبارک رمضان، ماه قرآن و تلاش برای فهم بیشتر معارف قرآن است. از سوی دیگر نظام اسلامی ما در سال‌های اخیر با چالش‌های سیاسی متعددی مواجه بوده است که اصلی‌ترین راه برای غلبه بر این چالش ها، افزایش فهم و بصیرت سیاسی مردم است؛ قرآن کریم کتابی بصیرت بخش است و تمسّک به آیات قرآن در تحقق این امر مهم کمک شایانی خواهد کرد.
گروه گفتمان فرهنگ سدید؛ شبیر فیروزیان: ماه مبارک رمضان، ماه قرآن و تلاش برای فهم بیشتر معارف قرآن است. از سوی دیگر نظام اسلامی ما در سال‌های اخیر با چالش‌های سیاسی متعددی مواجه بوده است که اصلی‌ترین راه برای غلبه بر این چالش ها، افزایش فهم و بصیرت سیاسی مردم است؛ قرآن کریم کتابی بصیرت بخش است؛ «هذا بَصائِرُ لِلنَّاس؛ این قرآن برای مردم بصیرت‌ها آفرین است.» (جاثیه/ ۲۰) و تمسّک به آیات قرآن در تحقق این امر مهم کمک شایانی خواهد کرد. فرهنگ سدید تلاش دارد در طول ماه مبارک رمضان، هر روز بامحوریت یک آیه شریفه به برخی سؤالات و شبهات سیاسی - اجتماعی پاسخ دهد.
به مناسبت روز بیستم‌وپنجم ماه مبارک رمضان، با اشاره به آیاتی از قرآن کریم با محوریت تاثیرات بی‌بصیرتی در موفقیت فتنه‌ها به برخی سؤالات و شبهات سیاسی پیرامون این موضوع پاسخ می‌دهیم.
 
اصلی‌ترین علت و زمینه شکل گیری و موفقیت فتنه‌های سیاسی در جامعه چیست؟

«قالَ فَما خَطْبُکَ یا سامِرِیُّ قالَ بَصُرْتُ بِما لَمْ یَبْصُرُوا بِهِ؛ (موسى (ع) رو به سامرى کرد و) گفت: تو چرا این کار کردى، اى سامرى؟! گفت: من چیزى دیدم که آن‌ها ندیدند.» (طه: ۹۶-۹۵)

این آیه شریفه مربوط به ماجرای فتنه سامری است. زمانیکه حضرت موسی (ع) از سامری پرسید چرا این فتنه را برپا نمودی؟ او علت موفقیتش در برپایی فتنه را بی بصیرتی مردم و خواص عنوان نمود:
«قالَ بَصُرْتُ بِما لَمْ یَبْصُرُوا بِهِ» (طه: ۹۶)
و همین بی بصیرتی بود که موجب شد مردم و خواص به سخنان و دستورات هارون (ع) که نائب جناب موسی (ع) بود، توجهی نمی‌کردند.

تا زمانیکه مردم احاطه علمی و بصیرت سیاسی و معرفتی نسبت به گفتمان انقلاب اسلامی و اسلام انقلابی پیدا نکنند، آن را نخواهند پذیرفت. قرآن کریم درباره علت عدم پذیرش گفتمان قرآن کریم توسط مردم زمان پیامبر (ص) می‌فرماید:
«بَلْ کَذَّبُوا بِما لَمْ یُحِیطُوا بِعِلْمِهِ وَ لَمَّا یَأْتِهِمْ تَأْوِیلُه؛ بلکه آن‌ها چیزى را تکذیب کردند که آگاهى از آن نداشتند، و هنوز واقعیتش بر آنان روشن نشده است.» (یونس: ۳۹)

این مسئله درباره شخص ولیّ خدا نیز صاق است. وقتی مردم و خواص جامعه، معرفتشان نسبت به شخصیّت ولیّ خدا و رفتار‌های سیاسی او کم باشد، بطور طبیعی اطاعت از او یا اصل مقام ولایت او را انکار خواهند کرد: «أَمْ لَمْ یَعْرِفُوا رَسُولَهُمْ فَهُمْ لَهُ مُنْکِرُونَ؛ یا پیامبر خود را [درست]نشناخته و [لذا]به انکار او پرداختهاند.» (مومنون: ۶۹)

امروزه تمام تلاش رسانه‌های دشمن و منافقین داخلی، تحقق همین یک هدف است که مردم، زیرکی، معنویت، عقلانیت، علم، تدبیر و سایر صفات برجسته ولیّ شان را نشناسند و در نتیجه زیر بار اطاعت از او نروند؛ بنابراین در زمانه‌ای که نظام اسلامی با فتنه‌های متعدد سامری گونه‌ای مواجه است، اصلی‌ترین وظیفه و جهاد جبهه انقلاب، تبیین، روشنگری و بصیرت بخشی با هر ابزار رسانه‌ای ممکن است.
ارسال نظر
captcha